Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

WIKILEAKS -ΣΑΜΑΡΑΣ

Μου κάνει εντύπωση πως θάφτηκε η αποκάλυψη των wikileaks σχετικά με τον Σαμαρά. Το απόρρητο έγγραφο λέει πως το 2007 ο Αντώνης Σαμαράς, Ευρωβουλευτής τότε, είχε συνάντηση με Αξιωματούχο της Αμερικάνικης Πρεσβείας στην Αθήνα.



Ο Αξιωματούχος του εξέφρασε τις αντιρρήσεις της Αμερικανικής κυβέρνησης στην Ελληνορωσική προσέγγιση Καραμανλή-Ντόρας και πήρε ως απάντηση την απόλυτη συμφωνία του Σαμαρά και την διαβεβαίωση… ότι θα κάνει ότι περνά απο το χέρι του να επηρρεάσει για το αντίθετο. Παράλληλα στο έγγραφο αυτό ο Σαμαράς χαρακτηρίζεται ως »φιλοαμερικανός απο τα παλιά» και ο συντάκτης του εγγράφου στη συνέχεια »οσμίζεται» οτι ο Σαμαράς προορίζεται για ψηλό αξίωμα (!). Θυμίζω ότι την εποχή αυτή δεν υπήρχε κάν θέμα διαδοχής Καραμανλή.

Όλος τυχαίως, 2 χρόνια μετά εκλέγεται αρχηγός της ΝΔ και Αξ.αντιπολίτευσης (!) ερχόμενος απο το πουθενά.

Στην συνέχεια ο Αξιωματούχος της πρεσβείας, στο ίδιο έγγραφο χαρακτηρίζει την Ντόρα Μπακογιάννη σκληρή διαπραγματευτή, αμετακίνητη στις θέσεις της Ελλάδας και σε μια γροθιά με τον τότε Πρωθυπουργό. Σε αντιδιαστολή με τα κατευθυνόμενα δημοσιεύματα της εποχής που διαλαλούσαν το αντίθετο.

Την εποχή της συνάντησης Σαμαρά-αξιωματούχου πρεσβείας , ύποπτα ανυπόστατα δημοσιεύματα έφερναν την τότε υπουργό εξωτερικών ώς δάκτυλο των Αμερικανών ενάντια στην Ελληνορωσσική προσέγγιση. Ενώ στην πραγματικότητα άλλος έκανε αυτή την δουλειά σύμφωνα με το απόρρητο έγγραφο.

Μετά την δημοσιεύση αυτού του εγγράφου το πάζλ ολοκληρώνεται. »Κύκλοι» γραντζουνούσαν την εικόνα της δημοφιλούς Ντόρας στην κοινωνία (που τότε είχε πετύχει στην Αθήνα 60%), ώστε να την αποδυναμώσουν και να μπορέσει ο »εκλεκτός» να την κερδίσει σε μετέπειτα εσωκομματικές εκλογές, όπως και έγινε. Το »έργο» αυτό παίχτηκε για 2 χρόνια μέχρι τις εσωκομματικές του 2009, με ταυτόχρονες λασπολογίες περι Ζήμενς.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι και κατά την διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ, όλα τα κανάλια και ο τύπος έσπρωξαν διακριτικά τον Σαμαρά. Έπρεπε να σιγουρετούν για το αποτέλεσμα. Βάλανε και τον Αβραμόπουλο λαγό και στο τέλος το πετύχανε. Το σχέδιο ολοκληρώθηκε με επιτυχία και συστράτευση κάθε μέσου.

Όλα αυτά πλέον δεν είναι εικασίες. Μετά τα έγγραφα των wikileaks έχουν πάρει σάρκα και οστά.

Απάντηση υπάρχει τελικά απο τον κ.Σαμαρά γι’αυτην την αποκάλυψη;


http://troktiko.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου